Vi är stolta över våra fula paket!

Art’n’ Design jobbar med ett genomgående miljötänk. Ingen kan göra allt men alla kan göra något!

art'n'design miljöpolicy
art'n'design miljöpolicy

Om Oss

Vi på Art’n’Design är väldigt stolta över våra fula paket, som skickas ut till våra kunder. Alla paket som vi skickar ut till kund är återanvända kartonger. När vi får en leverans till Art’n’Design så packar vi upp produkterna och sorterar ut dem på dess hyllplats. Vi sorterar allt packmaterial och sparar alla kartonger, all bubbelplast, all wellpapp så det kan återanvändas ut till våra kunder. Vårt mål är att göra så liten påverkan som möjligt på miljön. Som kund hos oss hjälper även du till med CO2 kompensering när du betalar en del av din fraktkostnad. Art’n’Design står för den resterande fraktkostnaden och CO2 kompenseringen.

Våra Sammarbeten

Art’n’Design arbetar med noga utvalda leverantörer, som även de arbetar aktivt för att göra så lite miljöpåverkan som möjligt. Många av våra leverantörer är mindre aktörer som arbetar med handgjorda produkter som tillverkas i begränsad upplaga. Alla våra barnprodukter är av högsta kvalitét, och har i stor del tillverkas i Sverige eller Europa. Våra fina presentsnören och rosetter kommer från en fabrik i Italien som är miljöcertifierad.

Alla våra pappersprodukter är gjorda med FSC (Forest Stewardship Council) papper, vilket kan återvinnas och skogen garanterats att återplanteras. Läs mer om FSC här. Ett exempel på detta är vårt presentpapper, som tillverkas på fabrik i England, fabriken använder endast FSC papper och bio-glitter. Vi är även extra stolta över våra ramar, som tillverkas i Sverige av FSC trä. I vår ramverkstad tillverkar vi ramarna för hand på plats i Linköping City.

art'n'design miljöpolicy

Vi strävar alltid efter att bli bättre!

art'n'design miljöpolicy
- Våren 2023 genomförde vi en Hållbarhetsworkshop hos Almi. Där fokuserade vi på företagets koppling till Agenda 2030. Vi fick hjälp med konkreta steg för utveckligen av vårt hållbarhetsarbete.
- Vintern 2021 övergick vi till att 100% återanvända kartonger och emballage vid alla våra leveranser ut till kund.
- 2020 tog vi bort alla plastpåsar i våra butiker och övergick till papper.