Rambaren

Vad är Rambaren?

Du som är privatkund, företag eller förening är intresserad av att rama in alster så som litografi, fotografi, vill få oljemålning uppspänd. Vart ska man vända sig för att få den hjälp och expertis som krävs? Art’n’Design har mycket god kunskap och stor möjlighet att hjälpa er med era inramningar, och detta görs på en förbokas tid som du väljer själv i det schema som finns med valbara tider. Självklart finns det alltid dropin tider i butikerna men då hjälper vi även andra kunders samtidigt som är i butiken och vi har då inte samma möjlighet att ge er 100 % av våran tid.

Hur går man tillväga?

Du bokar en tid som passar dig i vår kalender, sedan kommer det ett mail med en bekräftelse på din bokning. Ta med dig det du vill rama in till butiken som du har valt, I butiken får du hjälp och konsultation av utbildad rammakare med flera års erfarenhet.

I båda våra butiker är det alltid en ramakare som utför inramningarna när du har gjort din beställning. Vi köper in våra ramlister på löpmeter som sedan kapas och spikas ihop i våran ramverkstad som ligger i Tornby. I våra inramningar så använder vi oss alltid av glas av hög kvalitet samt åldersbeständiga och syrafria material.

Hur lång tid tar det?

Efter att ni har lagt er beställning så börjar rammakaren med att dubbelkolla alla mått för att sedan beställa ramlist som behövs till just din inramning. Där efter så tar det ca 3-4 veckor tills att du som kund kan hämta din order i butik där du gjorde din beställning. Vi tar alla våra kunder i tur och ordning och återkopplar till dig med ett SMS eller samtal så snart er beställning finns klar i butik.

FAQ

Vanliga frågor och svar

Konstförening?

Om ni är en konstförening så finns möjligheten att hitta special lösningar just för er, hör av er via mail till rambaren@artndesign.se eller telefon för mer information.

Fakturering?

Vi kan fakturera företag och föreningar. Fakturering sker efter sedvanlig kreditprövning.

Kan man beställa online?

Ni kan beställa måttbeställda ramar från vår webbutik. Dock finns det ett begränsat urval på lister.

https://www.artndesign.se/224mattbestallda-ramar

Syrafritt?

Syra som lignin finns i trämassor so man gör papper av och kan på sikt förstöra din inramade konst, där av är det viktigt att välja rätt material vid inramning. Vi använder oss av allt från bra kalciumkarbonat buffrad kartong till den bästa kartong som är gjorda av bomullsfibrer och som är helt naturligt syrafria och ligninfri. Mer information om våra passepartouter finns att läsa här. Good Better Best

Reflexfritt glas?

När det kommer till glas så finns det fler olika sorter att välja mellan. Vi rekommenderar våra kunder att välja ett reflexfritt glas med ett högre UV skydd på. Men vi har självklart även vanligt floatglas att erbjuda.  Mer om glas kan ni läsa under material